Anmäl din skola till 51:a upplagan av Skolornas matematiktävling

I höst är det dags för en ny omgång av Skolornas matematiktävling, den 51:a i ordningen, och vi hälsar alla matematikintresserade elever i gymnasieskolan varmt välkomna att delta. Som vanligt skickas inbjudningar till i första hand alla skolor med NV- och TK-program. Inbjudan skickas preliminärt till skolorna under vecka 33. Meddela oss om din skola inte har fatt något inbjudningsbrev före månadsskiftet aug/sep! Formulär för deltagande hittar du genom att klicka på huvudrubriken ANMÄLAN.

Tisdagen den 27 september genomförs ute på skolorna den individuella kvalificeringsomgången samt lagtävlingen, där lagen omfattar de tre bästa från varje skola.

De tjugotalet bästa i kvalomgången går vidare till finalomgången lördagen den 19 november, som denna gång arrangeras av Linköpings universitet.

Förra året blev Rebecca Staffas från Växjö Katedralskola slutsegrare i den individuella tävlingen, medan Danderyds gymnasium med lagmedlemmarna Emil Lenngren, Niklas Dahl och Alex Loiko segrade i lagtävlingen.

Studera gärna som förövning till höstens tävling några av de senaste årens problemtexter som du hittar under rubriken Problem & lösningar.

Vi hoppas att det mesta av den information du söker ska finnas på dessa sidor, men om du har frågor så tveka inte att skicka ett mail till skolornas@bredband.net

Än en gång, varmt välkomna till årets tävling!