Idag är det kval i Skolornas matematiktävling!

Idag är det kval i Skolornas matematiktävling. Elever från över 170 olika gymnasieskolor tävlar om en plats i finalen som hålls i Linköping den 21 november. Finalisterna får chansen att konkurrera om en plats i laget som representerar Sverige i den prestigefulla Internationella matematikolympiaden.

–          Det är fantastiskt att så många skolor anmäler sig. Det tyder på att det finns ett stort intresse för matematik bland Sveriges gymnasieklasser, säger Jana Madjarova, ordförande för tävlingskommittén vid Svenska matematikersamfundet.

Skolornas matematiktävling sker både individuellt och i lag. Kvalet den 29 september avgör både vilka elever som tar sig vidare till den individuella finalen och vilka lag som får chansen att delta i lagfinalen ”Pythagoras enigma” som hålls hos den regerande mästaren Malmö Borgarskola i maj nästa år. Finalen i den individuella tävlingen hålls den 21 november i Linköping.

–          Det är viktigt att stimulera ungdomar som gillar matematik att våga satsa och utvecklas. Matematisk kompetens kommer bara bli viktigare och viktigare inom många branscher i framtiden, säger Jacob Lannerö, ansvarig för Brummer & Partners matematiksatsning.