IMO 2016 Blogginlägg Hong Kong lördag

Föreställ er att ni är så trötta att ni hade somnat om ni satte er på en stol. Föreställ er att ni måste vara vakna minst tills efter middagen för att kroppen ska kunna anpassa sig till den nya tidszonen. Föreställ er att klockan är 7 på morgonen. Det beskriver i stort sett vår första dag här i Hong Kong.

John Olof klarade sig med hjälp av kaffe, många av oss andra försökte vinna över jetlaget med viljestyrka, några klarade det bättre än andra (Nicole och David somnade efter lunch).

När vi landade i Hong Kong möttes vi av vår guide Ying och därefter åkte vi buss med Nya Zeelands lag till ackrediteringen. Värt att notera är att de har vänstertrafik här.

1 2 3

Där fick vi lite smått och gott som matkuponger, t-shirts och fina ryggsäckar. Administreringen verkade vara förvirrade över att det var två tjejer i laget för de kom fram och frågade Nicole och Maria om de verkligen skulle delta i tävlingen. Det visade sig senare att de stod som pojkar i protokollen.

4

Det är fruktansvärt fuktigt här, vilket kan göra hettan oumbärlig ibland, men som tur är så har de AC i stort sett överallt och dessutom är universitetet vi bor på (Hong Kong UST) väldigt fint. När vi kom hit var bland det första vi såg en swimmingpool, så vi bytte om till badkläder och gick förhoppningsfullt ner till poolen. Där möttes vi av en mycket bestämd tant som trots att Ying tjatade, sa att vi inte fick bada i poolen på grund av ”regulations”.

5

6