IMO 2016 Blogginlägg Hong Kong tävlingsdagarna

Dagen som vi har väntat på var äntligen här. Problemen var följande:

12

Trots att Victor hade sagt åt oss minst 4 gånger att läsa problemen ordentligt så lyckades minst två personer i laget missförstå något problem. Hugo läste fel på först problemet och spenderade 1.5 h på att försöka lösa ett annat problem. Nicole trodde att punkten A skulle vara mellan C och F och frågade därför om AC kunde vara en ytterbisektris. Det kunde den inte.

I slutändan så löste fyra 1an och två 2an (plus lite ströpoäng), men hela laget fick 0 på 3an som visade sig vara den klart svåraste uppgiften detta året. Summan av kardemumman var ändå att det var en bra första dag.

Andra dagen visade sig som tur var vara lite lättare än den första.

13

Fem löste 4an, två löste 5an och en löste 6an, plus lite ströpoäng. Trots att vi läste fel dagen innan så hade vi inte lärt oss vår läxa. David tänkte att man fick välja sträckorna själv på 6an.

En rolig detalj är att i problem 6 i den engelska översättningen stod det Geoff istället för Jana, men Paul som översätter problemen åt oss tyckte att det vore kul att ändra på det (Jana visste inte om detta).

För att fira att det hade gått bra på tävlingen så bjöd Ying oss på en kinesisk restaurang där vi fick smaka på Hong Kong dumplings, kycklingfötter och andra kinesiska rätter. Hon lärde oss att det är en kinesisk tradition att tvätta sina ätpinnar i te innan man äter och att tacka genom att knacka på bordet.

14

Vi återkommer snart med de officiella resultaten!

Nicole & John Olof