Coronatider

Inte helt överraskande kan mattetävlingarna bidra med sin lista över inställda evenemang. I år blir det inget träningsläger i Stockholm … Vi var bjudna att delta i Beneluxolympiaden, så ett tiomannalag med Victor Ufnarovski som ledare gladde sig åt att få åka till Belgien och tävla, men icke … Troligen blir det ingen lagfinal i maj … MEN, Nordiska matematiktävlingen genomfördes faktiskt igår! Alla elever satt hemma och skrev, skannade sedan in sina lösningar och skickade in filerna. Det fungerade jättebra! Och det kändes förlösande att få genomföra något i dessa tider som präglas av inställtlistor. En riktig ljusglimt!

Det finns stor risk att inställtlistan blir ännu längre. Det är oklart om IMO 2020 kommer att kunna äga rum. Det finns planer på att eventuellt flytta tävlingen till september, men beslut är inte fattat, det är svårt att gissa hur utvecklingen blir de närmsta månaderna.

Det är så sorgligt att se hur besvikna många av deltagarna blev över att tävlingsåret inte kunde genomföras som planerat. Vi som leder verksamheten är också mycket besvikna och ledsna. Men hälsan är det viktigaste. Inte bara de tävlandes och vår, utan allas. Och när man ser vilka enorma problem pandemin leder till för samhället i stort känns det ändå som en mindre uppoffring att stanna hemma för att förhindra att smittan sprids ytterligare.

Håll er friska!