VI RÄKNAR MED FLER!

Du har väl inte glömt anmäla din skola till årets upplaga av Skolornas matematiktävling? Sista anmäl­nings­­­dag är 14 september.

I fjol deltog 30 procent ­fler elever än året innan och resultaten var de bästa på fl­era år tack vare er – alla engagerade mattelärare på gymnasiet. I år siktar vi högre och räknar med ännu fler tävlande! Bland finalisterna tar vi ut dem som får representera Sverige vid den Internationella matematikolympiaden i Argentina nästa sommar. Och ni vet väl att den individuella vinnaren belönas med Brummer & Partners-priset? Den består av en resa till Cambridge University och den årliga Rouse Ball Lecture där lovande matematiker från hela världen möts. I våras hade vi glädjen att skicka fjolårets vinnare Rebecca Staffas från Katedralskolan i Växjö till Cambridge.

DU OCH DINA KOLLEGER KAN HJÄLPA OSS GENOM ATT:

  • informera alla matematiklärare om årets upplaga av tävlingen så att de kan uppmuntra eleverna i sina klasser att delta,
  • låta affischerna hänga väl synliga för skolans elever och lärare – fyll i ansvarig kontakt­person på din skola längst ned på affischen,
  • informera eleverna om att de kan hitta intressanta matematikproblem på tävlingens hem­sida.

     Har du inte fått affisch och inbjudan? Kontakta oss!

     Är du gymnasieelev och vill delta? Påminn din lärare om att anmäla din skola, eller kontakta oss!

VAD DU BEHÖVER VETA FÖR ATT DELTA: Man tävlar såväl individuellt som i lag. Den individ­uella tävlingen omfattar två moment: en kvalificeringstävling ute på skolorna den 27 september och en finaltävling för de 20-talet bästa i kvalomgången. Finalen går i Linköping den 19 novem­ber. Varje skola med minst tre deltagare kommer automatiskt med i lagtävlingen. De tre bästa i varje skola i den individuella tävlingen utgör skolans lag, som alltså inte ska nomineras i förväg.

TÄVLINGSDATUM: Kvalificeringsomgången äger rum tisdagen den 27 september 2011, 8:00—13:00.

ANMÄLAN: Sista anmälningsdag är 14 september. Observera att det är skolan, inte enskilda elever, som anmäls. Anmäl din skola här på tävlingens hemsida. Här finns alltid aktuell information om Skolornas matematiktävling och om Sveriges deltagande i internationella tävlingar, samt adresser och telefonnummer man kan vända sig till med frågor och synpunkter.

SKRIVTID: 5 timmar (5×60 minuter, 8:00—13:00), på den egna skolan, under skoltid.

HJÄLPMEDEL: Bara penna, linjal och passare är tillåtna. (Tabeller, formelsamlingar och elektroniska hjälpmedel är alltså inte tillåtna.)

VILKA FÅR STÄLLA UPP?: Alla matematikintresserade gymnasieelever är välkomna att delta. Uppgifterna är dock utformade för att passa elever på NV- och TE-programmen. Normalt har varje skola rätt att skicka in bidrag från 15 deltagare.

Vill du skicka in fler än 15 bidrag? Kontakta oss!

     Anmäl din skola idag!