24 juli: IMO 2021 har avslutats

Den andra distansolympiaden i matematik är historia. IMO2021 organiserades av St Petersburg, Ryssland, precis som IMO2020, och precis som i fjol kunde deltagarna inte vara på plats. Det svenska laget skrev tillsammans med lagen från Danmark, Norge och Island i Sorø, Danmark. De fyra länderna genomförde det traditionsenliga träningslägret före olympiaden och de fyra lagen stannade kvar för själva tävlingen. Det gjorde att man upplevde åtminstone lite av IMO-gemenskapen och allt det roliga som brukar finnas runtomkring själva tävlingen.

Resultaten blev klara igår. Det svenska laget kommer hem med två medaljer, Vilhelm Thorsson (silver) och Manja Rönngren (brons). Grattis! Fantastiskt, med tanke på att uppgifterna var ovanligt svåra. Erik Hedin (som i våras forfarande var en grundskoleelev!) fick hedersomnämnande för en perfekt löst uppgift. Grattis! Sverige kom på 57e plats av 107 deltagande länder. I topptrion hittar vi länder som brukar slåss om topplaceringarna, Kina, Ryssland och Korea. Av de nordiska länderna var det endast Norge som skrev bättre än Sverige och kom på 51a plats.

Bra gjort, alla! Det var som sagt en mycket svår olympiad och vårt lag var ganska ungt och oerfaret. Vi hoppas på ännu bättre resultat nästa år!

Team_Sweden_2021.jpg
Previous
Previous

5 september: Glöm inte anmäla din skola!

Next
Next

23 juni: Neo Dahlfors om förberedelserna inför Internationella matematikolympiaden