IMO (och NMC) 2023

Nu är även det internationella tävlingsåret 2022/2023 slut! Det svenska laget får med sig två medaljer från Internationella matematikolympiaden i Chiba, Japan. Inte helt överraskande är det tvillingarna Hedin som plockar hem dem - John får ett silver och Erik ett brons. Stort grattis! Hela laget har gjort mycket bra ifrån sig. Jiachen Mi (Milly), Ivar Ängquist och Olle Rehnquist får alla hederomnämnanden och Mikael Häglund är retsamt nog en poäng ifrån. Allas resultat ligger en bit över 10 poäng. Sverigen har dessutom fått mer än ströpoäng på alla uppgifter, även de svåraste, vilket är imponerande. Grattis, alla!

Årets resultat från Nordiska matematiktävlingen kom mycket sent, men var icke desto mindre glädjande för vår del. Tävlingen vanns av Erik Hedin och John Hedin kom på delad tredje plats. John var den ende som löste uppgift 4 och Erik den ende som (nästan fullständigt) löste uppgift 3. Bland dem som placerat sig på plats 1 – 12 hittar vi inte mindre än sju svenska deltagare (hela IMO-laget och reserven).

Snart är det dags att inleda det nya tävlingsåret. Hoppas alla kommer laddade till kvalet i september. Trevlig fortsättning på sommaren!

Previous
Previous

Ladda ned årets affisch inför kvalet!

Next
Next

Lagfinalen 2022/2023